Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyakorlatok képes leírás - Jóga.tlap.hu
részletek »

Gyakorlatok - Jóga.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: joga.tlap.hu » Gyakorlatok
Keresés
Találatok száma - 13 db
A 12 alap asana

A 12 alap asana

A Sivananda alapfoglalkozás az alábbi úgynevezett alap ászanákra épül (ászana= kitartott testhelyzet). Ezek természetesen kiegészülnek egyéb gyakorlatokkal és ászana variációkkal. Nem maradhatnak el a fontos légzőgyakorlatok és a relaxáció sem, úgy a tanfolyami órákon, mint a felfrissítő foglalkozásokon. Az ászanák sorrendjét tudatosan alakították így mestereink, figyelembe véve az energia megfelelő áramlását, a test teljes átmozgatását anélkül, hogy bárhol is feszültség maradjon. Ezért az ászanák sorrendjét soha ne cseréld fel! Ha nincs időd az összes ászanát kivitelezni, kihagyhatsz néhányat (rövidített gyakorlási programok találhatók Swami Sivananda Jóga kézikönyvében) ügyelve arra, hogy a különböző ászanacsoportokból legalább egyet-egyet elvégezzél (pl. a fordított testhelyzetű ászanákból, a gerinc előre- és hátrahajlítóiból stb.)

Ákos jóga

Ákos jóga

Igen, Neked is lehet rövid időn belül olyan szép testtartásod, hogy ismerőseid az ámulattól leesett állal faggatnak a titkodról! Életminőség-javítás azoknak az ülőmunkát végző értelmiségieknek, akik felvállalva az egészségükért a felelősséget, fizetésüket nem életük végig tartó gyógyszeres kezelésre szeretnék költeni. Ha úgy érzed, nem érdemled meg, hogy a derék- és hátfájás, a megfázások és egyéb nyavalyák olyan sok hetet (hónapot, évet) keserítenek meg az életedből, akkor érdemes néhány percet arra szánnod, hogy tovább olvasol.

Alapgyakorlatok

Alapgyakorlatok

Szeretnék megtanulni pár egyszerűbb jóga-technikát. A jóga-gyakorlatok sokat segítenek az ellazulásban: 1. Álljon fel és jobb lábával lépjen fel egy alacsony padra vagy székre. Jobb térdét hajlítsa meg és lendítse előre, hogy a csípő környékének izmai megfeszüljenek, illetve hogy a csípő kinyíljék. Feszítse meg a lábát és hajlítsa a fejét előre, hogy fokozza az izmok terhelését. Ismételje a bal lábbal. 2. Amint egy székben ül, kulcsolja össze a kezét a lábain, majd hajtsa hátra a fejét, hogy a hát megfeszüljön. Ez a gyakorlat egyéként a múlttól való elszakadást szimbolizálja. 3. Dőljön hátra, kezét tartsa maga mellett. Kulcsolja össze térdeit, és húzza a lábát a medence felé, hogy egy vonalban legyen a térdekkel és a vállakkal. Vállait ne emelje fel, és a hátát tartsa kinyújtva, hogy ne billegjen...

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Ászanák

Ászanák

Jóga gyakorlatok, Jóga ászanák. A Sivananda alapfoglalkozás az alábbi úgynevezett alap jógagyakorlat sorra, ászanákra épül (ászana= kitartott testhelyzet). Ezek természetesen kiegészülnek egyéb gyakorlatokkal és ászana variációkkal.

Bikram jóga

Bikram jóga

A bikram jóga a 70-es évek elején indult hódító útjára. A gyakorlatokat Bikram Choudhury válogatta ki a hatha jóga ászanái közül és állította megfelelő sorrendbe. A teljes sorozat 26 ászanából áll, amelyet 38-40°C-ra felfűtött teremben végeznek 90 percen keresztül. A gyakorlatok egymásra épülnek, mindig előkészítve a testet a következő ászana végrehajtására. Célja, hogy megdolgozza a test minden egyes részét, friss, oxigéndús vérhez juttassa a belső szerveket, ezáltal helyreállítva egészséges működésüket. A bikram jóga célja az általános egészség elérése. Bikram Choudhury szerint egy felfűtött stúdió elősegíti a méllyebb, hatékonyabb nyújtást, párhuzamosan csökkentve a sérülés veszélyét is. Általános tapasztalat, hogy a jóga kívülről belülről megváltoztatja a test felépítését. Bikram szerint ez a változás könnyebben végbegy egy felhevített testben, ami puhább, flexibilisebb, így könnyebben alakítható.

Diószegi Ádám - Jógaoktató

Diószegi Ádám - Jógaoktató

Diószegi Ádám jógaoktató, rekreációs sportoktató, jóga szakfordító weboldala, melyen információt találhatsz az aktuális hatha jóga, Gerincjóga és meditációs órákról, valamint a jógastúdiókról. Továbbá filozófiai írásokat is olvashatsz az advaita védánta szemléletről. Advaita mesterek szatszangjainak fordításai is megtalálhatók az oldalon.

Gyakorlatok kezdőknek

Gyakorlatok kezdőknek

Nem kell ajtóstól rontani a házba, hiszen sikereket mindenféleképpen begyűjtöd, ha minden nap csinálod a gyakorlatokat. Ha kezdő vagy a jógában és nem végeztél más fajtamozgást, akkor mindenféleképpen tartsd be a fokozatosságot. Ha időd engedi inkább többször ülj neki egy gyakorlatnak, meglátod hogy a sok kis gyakorlás mekkora eredményeket produkál.

Gyakorlatok videon

Gyakorlatok videon

Íme egy harminc perces gyakorlatsor, jól követhetően, relaxációs zenével. Remélem, mindenkinek örömére szolgál ;) Egy véleményből: 'Nagyon tetszik a gyakorlatsor, gyönyörű a zenéje, szemléletes, jól követhető a magyarázattal kísért előadásmód.'

Hatha Jóga Kriyák - gyakorlati bemutatókkal

Hatha Jóga Kriyák - gyakorlati bemutatókkal

'A kötelességeinkre összpontosítsuk figyelmünket, ne azok gyümölcsére. Tegyünk mindent Isten nevében, és Ő majd gondoskodik a gyümölcsről.' A 'hatha' az akaraterő, itt ezt úgy kell érteni: fegyelmezett gyakorlás és cselekvés akaraterő és energia mozgósításával. A hatha jóga a gyakorlás és a tisztítás (külső- belső) útja, vagyis egy további jógaút a négy hagyományos jógaút mellett. Gyakorlatainak rendszeres végrehajtásához akaraterőre és fegyelemre van szükség, innen a hatha jóga elnevezés. Ha-tha azt is jelenti, hogy hold és nap, ilyenformán a nap- és a holdelv gyakorlatok útján történő egyesítésére és összhangba hozására is vonatkozik. A hatha jóga hat tisztítási technikát, azaz shat karma kriját vagy shat karmát foglal magában. Az ászanákat és a pránajámákat, amelyek tulajdonképpen a rádzsa jógához tartoznak, nyugaton szintén a hatha jóga fogalomkörébe szokták sorolni.

Hirdetés
Letöltés - online Sahaja Jóga Meditáció

Letöltés - online Sahaja Jóga Meditáció

Szeretettel Köszöntjük a Sahaja Jóga online meditációs programban! Programunknak négy alappillére van. A legfontosabb Ön, kedves olvasó. Az Ön kitartása és elszántsága nélkül nem érhetünk el sikert. Második alappillér ez a weboldal, melyet megpróbáltunk a legnagyobb körültekintéssel összeállitani. Harmadik alappillér az ön tanácsadója, akinek nevét és elérhetőségét e-mailben küldjük el Önnek.

Sahaja jóga - online

Sahaja jóga - online

Előkészület: Üljön kényelmesen és lazítson. Amennyire lehet engedje el a mindennapi stresszt és adjon magának 10-15 percet, hogy megtapasztalja a belső békét. Érez vágyat arra, hogy megszabaduljon a gondolatoktól, melyek a negatív érzelmekből és aggódásból táplálkoznak? Ha igen, akkor kezdhetjük. A meditáció közben a jobb kezét kell majd az egyes'csakrák' (energiaközpontok) baloldali részére tennie, és közben kérni a saját 'Kundalini' energiáját, ami az Önben található anyai energia. A meditáció folyamata felébreszti a Kundalinit, aki elkezdi energiával feltölteni a finomrendszert és a benne található feszültséget megszüntetni. A meditáció végén érezheti az energia áramlását.

Savászana (Hullapóz)

Savászana (Hullapóz)

A hullapóz, vagy savászana a relaxáció klasszikus testhelyzete, amelyet minden gyakorlás megkezdése előtt, az ászanák között, és a befejező relaxációban alkalmazunk. A befejező relaxációban a hullapóz valószínűleg sokkal teljesebbé válik, mint a gyakorlás megkezdése előtt, mivel az időközben végrehajtott gyakorlatok alatt az izmok egyre jobban megfeszültek és kinyúltak.

Viszérűző gyakorlatok

Viszérűző gyakorlatok

Ha sokat álldogálsz vagy jársz-kelsz a nap folyamán, előfordulhat, hogy estére olyan nehéznek érzed a lábaidat, mint a kő. Fontos lenne, hogy elkezdd a visszér elleni jógagyakorlatokat, és ne várd meg, míg a megvastagodott erek elcsúfítják a lábadat.

Tuti menü