Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Érdekességek képes leírás - Jóga.tlap.hu
részletek »

Érdekességek - Jóga.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: joga.tlap.hu » Érdekességek
Keresés
Találatok száma - 12 db
A jógi titka: így koplal 70 éve

A jógi titka: így koplal 70 éve

Katonai orvosok próbálják megfejteni egy 83 éves indiai jógi titkát, aki azt állítja, hogy több mint hét évtizede nem vett magához táplálékot és folyadékot, és minden energiáját a meditációból nyeri. Prahlad Dzsanit múlt hét csütörtökön szállították be a nyugat-indiai Ahmedábád egyik kórházába, hogy a nap huszonnégy órájában megfigyelhessék és orvosi vizsgálatok egész sorát végezzék el rajta - mondta el G. Ilavazahagan, az indiai nemzetvédelmi kutatóintézet élettani kutatásokkal foglalkozó részlegének igazgatója. Az orvosok közölték, Dzsani érkezése óta nem vett magához egy csepp folyadékot és egyetlen gramm táplálékot sem, és vécén sem volt.

AUM Jóga Magazin

AUM Jóga Magazin

Az AUM Jóga Magazin létrejöttének célja sokrétű magyar nyelvű olvasnivalóval ellátni a jógázókat. Gazdag képes és szöveges tartalommal szeretnénk segíteni a tájékozódást egy egészségesebb életmód felé. Magazinunkban megtalálhatóak mind a kezdők számára hasznos tanácsokat tartalmazó írások, mind pedig a mélyebb tudással rendelkező gyakorlóknak szánt cikkek. A jógatanárok érdeklődésére számot tartó 'Tanítás' rovatunkban az oktatói szakma kérdéseivel foglalkozunk.

Élet a halál után - beszámolók és képek

Élet a halál után - beszámolók és képek

Érdekes képeket gyűjtött össze a Newsweek magazin a héten: a téma a halál utáni létsík, méghozzá olyan emberek szemszögéből, akik valóban összekacsintottak már pár másodperc erejéig a halállal. Elektrosokk, szívleállás, transz, tudatmódosító szerek, meditációs technikák - lehetőségek és eszközök, amelyeken keresztül a Kaszás megmutatta valódi arcát.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Gondolatok a jógáról

Gondolatok a jógáról

Manapság az egész nyugati világban nagyon népszerű a 'jóga', és sokan azt gondolják, hogy már mindent tudnak róla, amit tudni érdemes. És ez nem véletlen, mert a jóga titkos tudományból olyan szellemi ösvénnyé vált, amelyen többé-kevésbé békés egyetértésben haladhatnak egymás mellett azok, akik valamit keresnek - hogy mit is? Erre nagyon sokféle választ fogunk kapni, de nagy általánosságban azt mondhatjuk, hogy a keresők mindannyian elégedetlenek. Csak az elégedetlen ember vállalkozik arra, hogy elinduljon egy ismeretlen, esetleg veszélyes úton. Csak a mély és tartós elégedetlenség késztethet bennünket arra, hogy keressünk - és lehet, hogy nem is használunk olyan nagy szavakat, mint az élet értelme, az igazság, a beteljesülés vagy az önmegvalósítás. De nem is kell nagy filozófusoknak lennünk ahhoz, hogy belássuk, milyen kevés az, ami van: mennyire korlátozott, bizonytalan és múlandó. Magától értetődő, hogy azt keressük, ami végtelen, biztos és örök, hiszen ez felel meg az igazi természetünknek.

Hangfelvételek - Sri Chinmoy

Hangfelvételek - Sri Chinmoy

Itt a magyarországi Sri Chinmoy Központok által készített zenés összeállításokat hallgathatod meg, vagy töltheted le. A kínálatból: Sri Chinmoy dalai: Ardai Timea fuvolán játszik, Prekop Éva kedvenc dalai. Sri Chinmoy versei: The Golden Boat: Székely Máté verseket szaval: Ó, Anya!: Imádság Isten-Édesanyámhoz, Aparajita verseket szaval - Hallgasd meg az alábbi élő felvételt, amelyen Aparajita néhány verset szaval Sri Chinmoy: My Flute című könyvéből. A háttérben Premik játszik a basszusfuvolán.

Így változtatta meg a jóga az életem

Így változtatta meg a jóga az életem

Fiatal koromban az előnytelen életmód következtében gerincproblémák alakultak ki nálam, de ez annyira természetes volt számomra, hogy nem tudatosult bennem, hogy ez probléma. Aztán megismerkedtem a jógával, ami megváltoztatta az életemet. Tudatosult bennem a probléma, de szerencsére az is, hogy ezen lehet javítani a jógával. Fiatal korom pedig nagy előny volt, és nem csak a hátfájás miatt, sok egyéb dolgot is megtanultam a jógával töltött idő alatt. A Csocsika blogon pedig részletesen elmeséltem az élményeimet és mindazt, amit megtanultam a jóga révén.

Jóga ruhák webáruháza

Jóga ruhák webáruháza

Jógaruha (hot yoga wears) webáruházunkban fitness ruha, női sportruházat széles választékban található. Ruháink külföldi, prémium anyagokból, Magyarországon készülnek. A légáteresztő, elasztikus anyagból készült jóga ruháink nedvesség hatására sem veszítik el formájukat. Hosszú évek gyakorlása alatt, kitapasztaltuk milyen a tökéletes jóga-, illetve sportruházat. Válassz bármilyen mozgásformát, mi biztosítjuk a megfelelő jóga alsót, jóga rövidnadrágot, capri nadrágot, jóga sport trikót, jóga top-ot, yoga sportmelltartót. Yoga clothes, shorts, leggings for ladies, women and men.

Kaczvinszky József - Misztikus Yoga

Kaczvinszky József - Misztikus Yoga

A rádzsa-yoga szempontjából a lélegzés-szabályozás csak egyszerű eszközt, előkészítő eljárást jelent - a yoga negyedik tagozatát - melynek célja nem az állandó érvényesülés biztosítása, hanem egyedül az akadályok kiküszöbölése a yoga ösvényéről, az elmélyedés megvalósításának útjából. Minden önös érdek és az azokból fakadó életművészet gyakorlása csak hátráltatná a rádzsa-yogit a célja elérésében. A yoginak tudnia kell, hogy az ember még akkor is érdekből cselekszik, tehát helytelenül, ha nem is törekszik éppen jelentős sikerekre, hanem mindössze a sorsát igyekszik javítani, távol tartván magától a rosszat, a bajt, megakadályozván minden veszteséget, mely a külvilágban érheti. A rádzsa-yogi ezért még ebben az értelemben sem használja fel soha a yoga terén szerzett tudását és képességeit. Számára a lélegzés-szabályozás nem az életnek, hanem ellenkezőleg, éppen a léthez-kötöttség megszüntetésének az eszköze lehet csupán. A kétféle lüktetés határvonalán keresi és találja meg a közömbösséget. Minthogy pedig a közömbösség nem életuntság, ezért a rádzsa-yoga mindent szívesen vesz, ami éri, akár jó, akár rossz az, akár kedvező értelemben befolyásolja énjének a külvilággal való kapcsolatát, akár kedvezőtlenül.

Mi a kundalini? - Kagylókürt folyóirat

Mi a kundalini? - Kagylókürt folyóirat

Szó szerinti jelentése: barlangban vagy lyukban fekvő. Három és félszeresen felcsavarodott kígyóhoz hasonlítják, ami a finom fizikai test alsóbb csakráiban lappang, de képes kibontakozni, és lelki megvilágosodásra vezetni az embert. A kundalini vált az egyik legfontosabb kifejezéssé napjaink spirituális és okkult irodalmában, ez képezi sok New Age gyakorlat alapját is. Számos tanár hangsúlyozza a kundalini felélesztésének vagy felemelésének fontosságát, s gyakran állítják, ennek speciális módszerével is rendelkeznek. Egyesek a jóga lényegének vagya kelet meditációs titkának tekintik, mások az emberi továbblépés kulcsának tartják. Gyakran olvashatunk a bennünk szunnyadó kundalini misztikus erejéről, ami feléledve csodálatos változásokat hozhat életünkben. Megfelelő technikával feléleszthető a kundalini, megtapasztalhatjuk e bámulatos élményeket, magasabb régiók tárulnak fel előttünk, és ezáltal gyorsan szuper-tudatra tehetünk szert. Így aztán sokan bele is fognak a gyakorlatokba, e tapasztalatok és erők elnyerésének reményében. De sokszor megfeledkeznek arról, vajon rendelkeznek-e a szükséges alapokkal, s az sem biztos, hogy a kundalini-sakti olyannyira fontos, mint ahogy azt gondolják. Gyakori a csalódás, ha nem érjük el a hőn óhajtott eredményt, ha pedig sikerrel járunk, készületlenül ér bennünket az eredmény.

Hirdetés
Osho könyvek

Osho könyvek

Egyik legnagyobb megvilágosodott mester elmondja az igazságot nem csak a jógáról, de az egész életről. Megvilágosodásról, módszerekről, vallásokról, utakról, problémákról, megoldásokról. Globális és egyedülállóan éles szemlélete gyökeresen formálta át a világot. Ezrek követik anait.

Transzlégzés: ha érdekel mi van odaát!

Transzlégzés: ha érdekel mi van odaát!

A légzés az egyik legfontosabb kulcsa önmagunk megismerésének. Sok olyan meditációs technika van, ami a légzésre koncentrálással kezdi az elme lecsendesítését, az intenzív légzés pedig az embereknél általában transzállapotot idéz elő. Gánti Bence pszichológus, terapeuta évek óta tart transzlégzés tréningeket a spirituális útkeresőknek. - A transzlégzés egy olyan meditációs módszer, amely megváltoztatja a tudatállapotunkat, így mélyebb önismeretre tehetünk szert és terápiás hatása is jelentős - kezdi Gánti Bence pszichológus, terapeuta, aki évek óta tart transzlégzés tréningeket a spirituális útkeresőknek.

Yoga TV - Online

Yoga TV - Online

Welcome to Swamiji.tv - the online television about yoga, spirituality, and the purpose of life. It was founded by His Holiness Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda, author of the internationally renowned Yoga in Daily Life System. Swamiji.tv complements and enhances the existing array of television programmes by providing news and information on the following topics: - Yoga in Daily Life - Yoga philosophy and scriptures/ texts on the four paths of Yoga (Raja Yoga, Gyana Yoga, Bhakti Yoga, Karma Yoga), Hatha-Yoga Kriyas - The Chakras (energy centres), the functioning of Kundalini, and Kriya Yoga - words of wisdom and interviews with saints - Vedic Astrology, Vastu Sastra, knowledge of Ayurveda, natural remedies and rejuvenation techniques - Events for the promotion of world peace and interreligious and intercultural dialogue - healthy food and lifestyle - environmental protection - humanitarian projects - preservation of sacred places - animal rights and protection - the purpose of human life and the origin of the Universe - the unity between religions, cultures and nations

Tuti menü