Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fajtái képes leírás - Jóga.tlap.hu
részletek »

Fajtái - Jóga.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: joga.tlap.hu » Fajtái
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bikram

Bikram

A Bikram-jóga a világon az egyik legdinamikusabban fejlődő jógairányzat, melyet egy alig 20 éves indiai jógabajnok fejlesztett ki. Bikram Choudhury 3 évesen kezdett el jógázni, és 11 évesen már megnyerte India legrangosabb jógaversenyét. 20 éves korában azonban egy tragikus baleset következtében megbénult. Hogy megtalálja testi-lelki egyensúlyát, kifejlesztett egy 26 gyakorlatból álló jógaprogramot, melynek segítségével nem csak saját egészségén, de másokén is segített. A Bikram-jóga olyan népszerűvé vált, hogy most már Európában, sőt hazánkban is egyre többen gyakorolják.

Iyengar Yoga

Iyengar Yoga

Sage Patanjali, who has penned this subject in his treatise Yoga Darshana defines yoga as chitta vritti nirodha. Chitta is the consciousness which includes the mind, the intellect and the ego. Yoga is a method of silencing the vibrations of the chitta.

Kundalini

Kundalini

Kundalíni Jóga: a Tudatosság és Éberség Jógája. Szat Nám! Üdvözöllek! A Kundalíni jógát gyakran nevezik minden jóga anyjának, hiszen az integrált jógaiskolák korát több évszázaddal megelőzve tűzte ki céljául a különféle jógaágak egy rendszerbe foglalását. Ez a talán egyik legösszetettebb jógafajta meditáció, ima, testi gyakorlás és erőteljes pránajáma együttes gyakorlásával éri el azt az eredményt, ami a mai kor rohanó emberének az egyik leghatékonyabban működő segítsége lehet az önismeret és a kiegyensúlyozott életvezetés útján.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Satyananda

Satyananda

A Satyananda Yoga (ejtsd:Szatjánanda jóga) Paramahamsa Satyananda Saraswati (ejtsd: Szvámi Szatjánanda Szaraszvatí) és irányvonalának követői által kifejlesztett rendszer, egy tradícióban gyökerező, nemzetközileg elismert jóga rendszer, amely megfelelően alkalmazható a modern kor szükségletei számára. Magában foglalja az ismert jógaágakat, mint a hatha, rádzsa, karma, gjána, mantra, bhakti jógát és más jóga ágakat is; ezeket egy csomagban kínálja, amely elég rugalmas ahhoz, hogy az egyéni szükségleteknek megfelelően alkalmazzák. A Satyananda rendszer olyan szisztematikus, lépésről-lépésre történő megközelítése a jógának, amely azt célozza, hogy létezésünk minden területét egységbe foglalja. Kiegyensúlyozottsága és alkalmazhatósága miatt világszerte a 'józan ész' jógájaként ismerik. A Satyananda megközelítés az egész személyiséget magába foglalja, nem csak a testtel foglalkozik. A hangsúly a tudatosságon van, ami ösztönzi és segíti a gyakorlót, hogy személyiségének minden oldalát megismerje a Jógán keresztül. A változás folyamat, amely természetes módon megy végbe a teljes tudatossággal végzett rendszeres gyakorlás következtében és nem úgy, hogy a testet és a tudatot a határaikon és teherbíró képességükön túl terheljük.

Tuti menü