Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jógaközpontok Budapesten képes leírás - Jóga.tlap.hu
részletek »

Jógaközpontok Budapesten - Jóga.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: joga.tlap.hu » Jógaközpontok Budapesten
Keresés
Találatok száma - 23 db
Ajna Jóga és Mozgásstúdió

Ajna Jóga és Mozgásstúdió

A jóga mozgás, egészségmegőrzés, gyógyulás, önmegismerés vagy szellemi fejlődés - mindegy, hogy miért gyakorlod, olyan eszközöket kaphatsz a kezedbe, amelyek előremozdítják életedet. Szeretettel várjuk azokat, akik lazításra, relaxálásra, felfrissülésre vágynak, vagy csak egy kicsit mozogni szeretnének, csakúgy, mint azokat, akik a jóga mélyebb megélésére törekednek. Stúdiónk azzal a reménnyel alakult, hogy a jógával megismerkedni vágyóknak és már gyakorló jógázóknak létrehozzunk egy olyan családias hangulatú központot, ami a jóga szellemiségét tükrözi.

Amala Sattva Jóga- és Egészségközpont

Amala Sattva Jóga- és Egészségközpont

Az Amala Sattva Jóga- és Egészségközpont mindazokért jött létre, akik testileg és lelkileg megerősödve szeretnék élni mindennapjaikat. Alapfilozófiánk szerint ehhez önmagunk jobb megismerésén - ezáltal a testi, lelki egészség elérésen - keresztül vezet az út. Szakképzett oktatóink a jóga több irányzatának segítségével tudnak irányt mutatni egészséges- és boldog életünk kialakításához, megőrzéséhez. Foglalkozásainkat magyar és angol nyelven tartjuk. Tagjainknak rendszeresen biztosítunk lehetőséget hétvégi továbbképzéseken való részvételre.

AnnaPurna Jógastúdió

AnnaPurna Jógastúdió

Az AnnaPurna Jógastúdió gerincjóga óráin a fő szempont a megelőzés. Az egészséges, de ritkán mozgatott gerinc négy szakaszát dolgoztatjuk a jóga gyakorlatok segítségével, mindenkinek a személyes korlátai között. A jógaóra szellemisége, modern, könnyen befogadható mozgásformája, igazi yugalom szigetét jelenti, a hétköznapok rohanó életmódjában. A gerincjóga hatása néhány alkalom után érezhető. A gerinc melletti izmok ismét életre kelnek a jóga gyakorlatok által, testtartásod egyenesebb, fájdalommentes, elegáns lesz a hétköznapokban is, kibővül a testrészek mozgástartománya, ezen kívül a jóga gyakorlatok vitalizálnak, javítják az emésztést, és a belső szervek működését is.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Aranygyökér - Magyar Klasszikus Jógaközpont

Aranygyökér - Magyar Klasszikus Jógaközpont

A klasszikus jógát, mely időtől és tértől függetlenül alkalmas az ember fejlesztésére, szeretnénk minél szélesebb körben elérhetővé tenni az igényes belső utat keresők számára. A jóga teljességét megértő és művelő szakképzett jógaoktatók közreműködésével segíteni Magyarország (és egész Európa) szellemi felemelkedését. Mivel a helyesen végzett jógagyakorlatoknak egészségjavító hatása is van, reméljük, hogy hozzájárulhatunk hazánk oly szomorú betegségstatisztikájának kedvezőbbé tételéhez. Magas színvonalú klasszikus jógatanári tanfolyamsorozat, prof. dr. Timcsák Géza vezetésével, magyar nyelven. Eredményes vizsga esetén háromnyelvű diplomát ad. A 4. fokozat 1 éves, 'jógatanár-asszisztens' minősítést ad. A 3. fokozat önálló oktatásra jogosít., 2 éves .Javasolt azoknak akik a klasszikus jógát szeretnék oktatni és rendelkeznek a jelentkezéshez szükséges feltételekkel. Az Európai Jóga Unió Magyarországon jelenleg egyedülállóan csak a mi képzésünket fogadja el, a képzési tanterv és az időtartam is megfelel előirási javaslataiknak

AUM Jóga Stúdiók

AUM Jóga Stúdiók

Pesti stúdiónk a belváros szívében található, az Oktogontól 3 percre. Budai stúdiónk a Batthyány tértől és a Mechwart ligettől 5 percre van. Kiscsoportos foglalkozásokat tartunk az Iyengar metódus, a Himalájai Tradíció és a Sivananda rendszer tanításai szerint. Az órákhoz folyamatosan lehet csatlakozni.

Ayurvédia tanfolyamok

Ayurvédia tanfolyamok

Hatha jóga tanfolyamok az Ayurvédia, Ayurvédikus Masszázs-és Oktatóközpontban a 11. kerületben! És ha Ayurvéda, akkor természetesen jóga! Hiszen a jóga szervesen kapcsolódik az ayurvédikus egészségmegőrző és gyógyító filozófiához. Az ayurvédikus gyógyászatban a holisztikus felfogás szerinti minden esetben lelki eredetű betegségeket (pl. idegrendszeri zavarok, légzőszervi betegségek, mozgásszervi panaszok) ugyanúgy jógaterápiával kezelik, mint ahogy az egészség megtartásának egyik eszközeként is alkalmazzák. Az egészség megőrzéséhez, illetve egyes betegségek kezeléséhez testi-lelki nyugalomra, a helytelen lelki és tudati képzetek átformálására és a fizikai test rugalmasságára, erejére van szükség. A jógával, ezen belül is a kezdetben többnyire a testtel foglalkozó Hatha jógával tökéletesen megvalósíthatóak ezek az állapotok. Hogy ne vesszünk el a jóga rendszerében, érdemes tudni, hogy e különböző rendszerek csak kiindulási pontjukban különböznek egymástól, de a lényege és a célja valamennyinek ugyanaz: a tökéletes önismeret, amely feltétlen önfegyelemmel érhető el. Ajánlatos utunkat a Hatha jógával kezdeni, melynek kiindulási pontja a test.

Bikram Yoga Buda - Exkluzív jógastúdió Budán

Bikram Yoga Buda - Exkluzív jógastúdió Budán

Budán a Bartók Béla úton várjuk a jóga iránt érdeklődőket. A jógának eme fajtáját Bikram Choudhury dolgozta ki, és 40 fokra felfűtött teremben végezzük. A környéken ingyenes parkolásra van lehetőség, továbbá stúdiónk jól megközelíthető tömegközlekedéssel is. A Bikram jógát bárki gyakorolhatja, kortól és képességtől függetlenül.

Bindusaryoga

Bindusaryoga

Vata kiegyensúlyozó gyakorlatsor! Az ajurvéda úgy tartja, hogy a 'Vata úgy mozog, mint a kígyó'. A testet a csontok, az izületek és a gerinc támogatja. Ezek a Vata területei. Amíg a Vata nem áramlik egyenletesen és zavartalanul, a merevség és a belső küzdelem folytatódik a szervezetben. A Vata kiegyensúlyozatlanságának következményeként merevek leszünk, megfájdulnak az izületeink, az elménk instabillá válik és gyakran letargiába esünk. A különleges 3 órás intenzív jóga workshop a Vata kiegyensúlyozásának jegyében telik, melynek során célunk az, hogy kontrol alatt tartsuk annak áramlását. A workshop alapját képezik azok a fizikai gyakorlatok, melyekkel a Vata mozgását még könnyebben meg tudjuk érteni. Ahhoz, hogy a Vatát kiegyenlítsük, a gerincet és az izületeket megnyújtó gyakorlatokat is végzünk, melynek eredménye képpen a magasabb szintű gyakorlatok is könnyedén elvégezhetővé válnak. A Vata egyensúlyban tartásával megelőzhető a székrekedés, a reuma, az izületi gyulladások, normalizálható a vérnyomás, mentálisan stabilabbakká válhatunk és izomzatunk merevsége megszűnik.

Gerincjóga és stretching

Gerincjóga és stretching

A gerincjóga egy modern mozgásforma, mely a hatha jóga mozdulataiból indul ki és alkalmazza a gerinc egészségének helyreállítására, elsősorban a helyes tartás elsajátításával. Az ülőmunka, mozgásszegény életmód és a nem megfelelően végzett testgyakorlatok mind szerepet játszanak a mozgásszervi problémák és gerincártalmak kialakulásában. A tartásunk helyreállításával légzésünk is fejlődik. A helyes légzéssel pedig javul a keringésünk, emésztésünk, vitalitásunk, erősödik az immunrendszerünk és kiegyensúlyozódik az idegrendszerünk. Nem csak a fizikai testünkre, hanem az érzelmeinkre és tudatunkra is jótékony hatással van.

Hirdetés
Holddal Alvó

Holddal Alvó

Ahogy az a nép és tanmesékben lenni szokott. Három fiatal gondolt egyet és belevágott. A civil életben is emberekkel foglalkoznak, tanítók, pedagógusok, alternatív útjaikat pedig az alternatív utaknak szentelték. Úgy fordultak kelet felé fordultak, hogy közben nem adták fel nyugati szemléletüket. Céljuk sokszor éppen az, hogy e két világ találkozásánál működjenek, hogy a keleti filozófiát alkalmazni tudják a nyugati világban is. Elkezdték keresni a válaszokat, és ahogy már másokkal is megesett, kérdéseket találtak. Ezért elkezdték keresni magukat. Olyan útra léptek, amely tisztán nem található meg sem keleten, sem nyugaton. Mondhatni: keleti nyugalom, nyugati kényelem. Főhőseink kitanulták a jógát, az energetikai gyógyászatot, a tarot kártyavetést, a horoszkópelemzést, később pedig elhatározták, hogy tudásukat ?központosítják?. Emő, Anita és Gergő így megalapította a Holddal Alvó Életmód és Egészség Központot, amely a 13. kerületben a Mohács utca 8/b szám alatt, a Leopold Házban található. Itt lehetőség nyílik 8-10 fős jógafoglalkozásokra, de ehelyütt történnek az energetikai kezelések, a tarot kártyavetés és a horoszkópelemzés is.

Jóga a XII. kerületben

Jóga a XII. kerületben

Ha olyan mozgásformát keresel, mely nemcsak a testedre, hanem a szellemedre is hatással lesz, válaszd a jógát! A budai Muditayoga jógastúdió háromféle irányzattal várja azokat, akik felfrissülésre, megnyugvásra vágynak. Az astanga vinyasa, a dynamic flow és a power jóga gyakorlásával megteremtheted a teljes egyensúlyt, jobban fogod tudni kezelni a stresszhelyzeteket, valamint egészséged fokozatosan javulni fog. Ha úgy döntöttél, jelentkezz az órákra, melyeket képzett és tapasztalt jógaoktatók tartanak! A weboldalon mindent megtudhatsz a jógáról, az oktatókról, valamint a stúdióról.

Jóga Stúdió

Jóga Stúdió

Filozófiánk szerint 'A jóga nem azt mutatja meg, hogy milyen a világ, hanem azt, hogy hogyan lehet megismerni'. A világ megismeréséhez az út önmagunk megismerésén keresztül vezet. Stúdiónkban tapasztalt oktatókkal találkozhat, akiknek munkáját egyedülálló szakmai háló segíti. Ebben orvosok, természetgyógyászok, életmód tanácsadók, szülészek, nőgyógyászok, dúlák, masszőrök, mozgásterapeuták és gyógytornász vesz részt annak érdekében, hogy a hozzánk járók helyes és egészséges gyakorlását biztosítsuk. Elsősorban nem terápiás jellegű foglalkozásokat tartunk, de ha valaki betegsége megelőzése vagy a gyógyulás segítése miatt jön hozzánk, őket is várjuk szeretettel.

Jóga Stúdió - Illuziohm

Jóga Stúdió - Illuziohm

Vendégeink számára olyan jóga és tánc foglalkozásokat biztosítunk, melyek segíthetik személyes fejlődésüket, ahol alakíthatják testüket, és a meditációs, relaxációs időtöltés segítségével egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet valósíthatnak meg. Hiszünk benne, hogy stúdiónk változatos programjai között mindenki megtalálja a számára megfelelő órákat. Légtisztító, ionizáló berendezésünknek köszönhetően termeink levegője tisztított, mely hatékonyabbá teszi a légzőgyakorlatokat és képes enyhíteni az asztmás, allergiás tüneteket.

Jógaterápia és ayurvéda

Jógaterápia és ayurvéda

Az évezredek óta hatékonyan működő jóga, jógaterápia és ájurvéda módszereivel kiegészítjük az orvosi terápiákat. Az embert a maga teljességében közelítjük meg. Jól bevált stressz oldó, vitalizáló, belső békét eredményező technikákat ötvözünk az egyén sajátosságainak és problémáinak megfelelően. A belső öngyógyító mechanizmusok felébresztésével segítjük a gyógyulási folyamatokat, javítjuk az életminőséget. Pozitív szellemi-, érzelmi- és fizikai-, valamint életszemléletbeli változást érünk el, mely teljesebb, boldogabb élethez vezet. Mindezt elérhető áron, illetve ingyenesen nyújtjuk. Csoportos- és egyéni foglalkozásokat, előadásokat, workshopokat, orvosi- és jógaoktatói továbbképzéseket, jógahétvégéket és táborokat tartunk.

Kék Lótusz

Kék Lótusz

A kék lótusz virága az élet testi, szellemi és lelki teljességét szimbolizálja. Testi szinten az erőt, egészséget és tisztaságot, szellemi szinten a boldogságot és bölcsességet, lelki síkon pedig a harmóniát, önmegvalósítást jelképezi.

Kelet-Nyugat Egészségközpont

Kelet-Nyugat Egészségközpont

A Kelet-Nyugat Egészségközpontban a keleti és nyugati szemléletű gyógyítók együttműködnek a gyógyításban, a leginkább testre-lélekre szabott masszázs ?és mozgásterápia kiválasztásában. Jóga tanfolyamaink között a kezdőtől a haladó szintig talál lehetőségeket. A Budapesti Központ célja, hogy a himalájai jóga a tanulni és gyakorolni vágyók számára a hét minden napján több időpontban hiteles tanárok által elérhető legyen. Választékunkban megtalálható a női jóga, a kismama jóga, és a gerincjóga is. Központunkban számos érdekes előadás is hallható a jógáról.

Mandala jógaközpont

Mandala jógaközpont

Még nem voltál nálunk? Az első órán ingyenesen vehetsz részt! A Mandala Jógastúdiók fő célkitűzése, hogy a nagyvárosi életmódból fakadó civilizációs ártalmak kezelését oktassa az alkalmazott jóga eszközeivel. A Gerincjóga modern mozgásterápiának tekinthető, míg a Nőijóga a Hatha Jóga gyakorlatait alkalmazza a női egészség helyreállítására. A Hatha Jóga foglalkozásokon a klasszikus indiai jógával ismerkedhetsz meg, ahol a mozgásra, a légzőgyakorlatokra, a relaxációra és a meditációra helyezzük a hangsúlyt.

Tuti menü