Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jóga linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Jóga képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: joga.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 83 db
A 12 alap asana

A 12 alap asana

A Sivananda alapfoglalkozás az alábbi úgynevezett alap ászanákra épül (ászana= kitartott testhelyzet). Ezek természetesen kiegészülnek egyéb gyakorlatokkal és ászana variációkkal. Nem maradhatnak el a fontos légzőgyakorlatok és a relaxáció sem, úgy a tanfolyami órákon, mint a felfrissítő foglalkozásokon. Az ászanák sorrendjét tudatosan alakították így mestereink, figyelembe véve az energia megfelelő áramlását, a test teljes átmozgatását anélkül, hogy bárhol is feszültség maradjon. Ezért az ászanák sorrendjét soha ne cseréld fel! Ha nincs időd az összes ászanát kivitelezni, kihagyhatsz néhányat (rövidített gyakorlási programok találhatók Swami Sivananda Jóga kézikönyvében) ügyelve arra, hogy a különböző ászanacsoportokból legalább egyet-egyet elvégezzél (pl. a fordított testhelyzetű ászanákból, a gerinc előre- és hátrahajlítóiból stb.)

A jógáról általában

A jógáról általában

A jóga egy önismereti út, mely segít önmagad mélyebb felfedezésében. Kezdetben főleg a test megerősítésével foglalkozunk, illetve a stresszoldással, relaxációval, légző gyakorlatokkal. A jógának kb. 5000 éves gyökerei vannak Indiában.

A jógi titka: így koplal 70 éve

A jógi titka: így koplal 70 éve

Katonai orvosok próbálják megfejteni egy 83 éves indiai jógi titkát, aki azt állítja, hogy több mint hét évtizede nem vett magához táplálékot és folyadékot, és minden energiáját a meditációból nyeri. Prahlad Dzsanit múlt hét csütörtökön szállították be a nyugat-indiai Ahmedábád egyik kórházába, hogy a nap huszonnégy órájában megfigyelhessék és orvosi vizsgálatok egész sorát végezzék el rajta - mondta el G. Ilavazahagan, az indiai nemzetvédelmi kutatóintézet élettani kutatásokkal foglalkozó részlegének igazgatója. Az orvosok közölték, Dzsani érkezése óta nem vett magához egy csepp folyadékot és egyetlen gramm táplálékot sem, és vécén sem volt.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Ajna Jóga és Mozgásstúdió

Ajna Jóga és Mozgásstúdió

A jóga mozgás, egészségmegőrzés, gyógyulás, önmegismerés vagy szellemi fejlődés - mindegy, hogy miért gyakorlod, olyan eszközöket kaphatsz a kezedbe, amelyek előremozdítják életedet. Szeretettel várjuk azokat, akik lazításra, relaxálásra, felfrissülésre vágynak, vagy csak egy kicsit mozogni szeretnének, csakúgy, mint azokat, akik a jóga mélyebb megélésére törekednek. Stúdiónk azzal a reménnyel alakult, hogy a jógával megismerkedni vágyóknak és már gyakorló jógázóknak létrehozzunk egy olyan családias hangulatú központot, ami a jóga szellemiségét tükrözi.

Ákos jóga

Ákos jóga

Igen, Neked is lehet rövid időn belül olyan szép testtartásod, hogy ismerőseid az ámulattól leesett állal faggatnak a titkodról! Életminőség-javítás azoknak az ülőmunkát végző értelmiségieknek, akik felvállalva az egészségükért a felelősséget, fizetésüket nem életük végig tartó gyógyszeres kezelésre szeretnék költeni. Ha úgy érzed, nem érdemled meg, hogy a derék- és hátfájás, a megfázások és egyéb nyavalyák olyan sok hetet (hónapot, évet) keserítenek meg az életedből, akkor érdemes néhány percet arra szánnod, hogy tovább olvasol.

Alapgyakorlatok

Alapgyakorlatok

Szeretnék megtanulni pár egyszerűbb jóga-technikát. A jóga-gyakorlatok sokat segítenek az ellazulásban: 1. Álljon fel és jobb lábával lépjen fel egy alacsony padra vagy székre. Jobb térdét hajlítsa meg és lendítse előre, hogy a csípő környékének izmai megfeszüljenek, illetve hogy a csípő kinyíljék. Feszítse meg a lábát és hajlítsa a fejét előre, hogy fokozza az izmok terhelését. Ismételje a bal lábbal. 2. Amint egy székben ül, kulcsolja össze a kezét a lábain, majd hajtsa hátra a fejét, hogy a hát megfeszüljön. Ez a gyakorlat egyéként a múlttól való elszakadást szimbolizálja. 3. Dőljön hátra, kezét tartsa maga mellett. Kulcsolja össze térdeit, és húzza a lábát a medence felé, hogy egy vonalban legyen a térdekkel és a vállakkal. Vállait ne emelje fel, és a hátát tartsa kinyújtva, hogy ne billegjen...

Amala Sattva Jóga- és Egészségközpont

Amala Sattva Jóga- és Egészségközpont

Az Amala Sattva Jóga- és Egészségközpont mindazokért jött létre, akik testileg és lelkileg megerősödve szeretnék élni mindennapjaikat. Alapfilozófiánk szerint ehhez önmagunk jobb megismerésén - ezáltal a testi, lelki egészség elérésen - keresztül vezet az út. Szakképzett oktatóink a jóga több irányzatának segítségével tudnak irányt mutatni egészséges- és boldog életünk kialakításához, megőrzéséhez. Foglalkozásainkat magyar és angol nyelven tartjuk. Tagjainknak rendszeresen biztosítunk lehetőséget hétvégi továbbképzéseken való részvételre.

AnnaPurna Jógastúdió

AnnaPurna Jógastúdió

Az AnnaPurna Jógastúdió gerincjóga óráin a fő szempont a megelőzés. Az egészséges, de ritkán mozgatott gerinc négy szakaszát dolgoztatjuk a jóga gyakorlatok segítségével, mindenkinek a személyes korlátai között. A jógaóra szellemisége, modern, könnyen befogadható mozgásformája, igazi yugalom szigetét jelenti, a hétköznapok rohanó életmódjában. A gerincjóga hatása néhány alkalom után érezhető. A gerinc melletti izmok ismét életre kelnek a jóga gyakorlatok által, testtartásod egyenesebb, fájdalommentes, elegáns lesz a hétköznapokban is, kibővül a testrészek mozgástartománya, ezen kívül a jóga gyakorlatok vitalizálnak, javítják az emésztést, és a belső szervek működését is.

Aranygyökér - Magyar Klasszikus Jógaközpont

Aranygyökér - Magyar Klasszikus Jógaközpont

A klasszikus jógát, mely időtől és tértől függetlenül alkalmas az ember fejlesztésére, szeretnénk minél szélesebb körben elérhetővé tenni az igényes belső utat keresők számára. A jóga teljességét megértő és művelő szakképzett jógaoktatók közreműködésével segíteni Magyarország (és egész Európa) szellemi felemelkedését. Mivel a helyesen végzett jógagyakorlatoknak egészségjavító hatása is van, reméljük, hogy hozzájárulhatunk hazánk oly szomorú betegségstatisztikájának kedvezőbbé tételéhez. Magas színvonalú klasszikus jógatanári tanfolyamsorozat, prof. dr. Timcsák Géza vezetésével, magyar nyelven. Eredményes vizsga esetén háromnyelvű diplomát ad. A 4. fokozat 1 éves, 'jógatanár-asszisztens' minősítést ad. A 3. fokozat önálló oktatásra jogosít., 2 éves .Javasolt azoknak akik a klasszikus jógát szeretnék oktatni és rendelkeznek a jelentkezéshez szükséges feltételekkel. Az Európai Jóga Unió Magyarországon jelenleg egyedülállóan csak a mi képzésünket fogadja el, a képzési tanterv és az időtartam is megfelel előirási javaslataiknak

Hirdetés
Ashtanga jóga - Vác

Ashtanga jóga - Vác

A 2012-ben nyílt váci jógastúdióban a Hatha jóga dinamikus és erőteljes fajtáját az Ashtanga vinyászát gyakorolhatják az érdeklődők. A stúdiót Bocsányi Gábor vezeti, aki a neves Mark Togni tanítványától, Tiffany Fleetwood-Bird-től sajátította el az Ashtanga jógát. A jóga stúdió honlapján megtekinthető az aktuális órarend, a közelgő fontosabb események és a folyamatosan bővül képgaléria is. Többféle havi bérlet közül választhat: 4,8 és 12 alkalmas illetve korlátlan. Ha felkeltettük érdeklődését kérjük látogasson el a jóga stúdió hivatalos weboldalára!

Ászanák

Ászanák

Jóga gyakorlatok, Jóga ászanák. A Sivananda alapfoglalkozás az alábbi úgynevezett alap jógagyakorlat sorra, ászanákra épül (ászana= kitartott testhelyzet). Ezek természetesen kiegészülnek egyéb gyakorlatokkal és ászana variációkkal.

AUM Jóga Magazin

AUM Jóga Magazin

Az AUM Jóga Magazin létrejöttének célja sokrétű magyar nyelvű olvasnivalóval ellátni a jógázókat. Gazdag képes és szöveges tartalommal szeretnénk segíteni a tájékozódást egy egészségesebb életmód felé. Magazinunkban megtalálhatóak mind a kezdők számára hasznos tanácsokat tartalmazó írások, mind pedig a mélyebb tudással rendelkező gyakorlóknak szánt cikkek. A jógatanárok érdeklődésére számot tartó 'Tanítás' rovatunkban az oktatói szakma kérdéseivel foglalkozunk.

AUM Jóga Stúdiók

AUM Jóga Stúdiók

Pesti stúdiónk a belváros szívében található, az Oktogontól 3 percre. Budai stúdiónk a Batthyány tértől és a Mechwart ligettől 5 percre van. Kiscsoportos foglalkozásokat tartunk az Iyengar metódus, a Himalájai Tradíció és a Sivananda rendszer tanításai szerint. Az órákhoz folyamatosan lehet csatlakozni.

Ayurvédia tanfolyamok

Ayurvédia tanfolyamok

Hatha jóga tanfolyamok az Ayurvédia, Ayurvédikus Masszázs-és Oktatóközpontban a 11. kerületben! És ha Ayurvéda, akkor természetesen jóga! Hiszen a jóga szervesen kapcsolódik az ayurvédikus egészségmegőrző és gyógyító filozófiához. Az ayurvédikus gyógyászatban a holisztikus felfogás szerinti minden esetben lelki eredetű betegségeket (pl. idegrendszeri zavarok, légzőszervi betegségek, mozgásszervi panaszok) ugyanúgy jógaterápiával kezelik, mint ahogy az egészség megtartásának egyik eszközeként is alkalmazzák. Az egészség megőrzéséhez, illetve egyes betegségek kezeléséhez testi-lelki nyugalomra, a helytelen lelki és tudati képzetek átformálására és a fizikai test rugalmasságára, erejére van szükség. A jógával, ezen belül is a kezdetben többnyire a testtel foglalkozó Hatha jógával tökéletesen megvalósíthatóak ezek az állapotok. Hogy ne vesszünk el a jóga rendszerében, érdemes tudni, hogy e különböző rendszerek csak kiindulási pontjukban különböznek egymástól, de a lényege és a célja valamennyinek ugyanaz: a tökéletes önismeret, amely feltétlen önfegyelemmel érhető el. Ajánlatos utunkat a Hatha jógával kezdeni, melynek kiindulási pontja a test.

Az emberi természet (a hinduizmus szellemében)

Az emberi természet (a hinduizmus szellemében)

A hinduk számos módszert dolgoztak ki elménk megismerésére és az Isteni természet manifesztálására. Egyik ilyen eljárás a jóga. A tökéletes jógi óriási hatalommal bír. A jógáról szóló könyvek szerint a jógi képes a repülésre, olyan kicsivé válhat, mint egy hangya, vagy olyan naggyá, mint egy hegység. Láthatatlanná válhat, még új planétákat is alkothat, és irányíthatja is őket. Olvashat mások gondolataiban, távolba láthat, és hallhat. Egy ilyen jógi jelenlétében egy oroszlán és egy bárány is félelem nélkül ülhetnek. A jóga gyakorlásának számos eredménye van. Ilyen eredményként jelenthető ki az, hogy Isten és az ember Isteni mivolta ugyan azt, vagyis az elme, vagy a belső természet megismerését jelenti. A hinduk úgy gondolják, hogy minden egyes elme kapcsolatban van a többivel. A jógik azt mondják, hogy létezik az elméknek egy olyan óceánja, amelynek saját elménk is részese. Ha pedig képesek vagyunk saját elménk irányítására, akkor a többi elmét is kontrolálni tudjuk. A hinduizmusban egy harmadik, fontosabb elképzelés is létezik az Isteni koncepcióról. Bár fentebb már szó volt róla, hogy a jóga gyakorlásával emberfeletti hatalomra tehetünk szert, a végső cél azonban a természet kötöttségétől való megszabadulás. Ezen hatalmak megszerzésével egyidejűleg a jógi azonban önző maradhat, és mások kárára használhatja fel erejét.

Bagdi Bella-Laár András: Szerelem-mantrák

Bagdi Bella-Laár András: Szerelem-mantrák

Az már - mindenféle spirituális 'előképzettség' nélkül is - szinte mindenki (tapasztalatból) tudja, hogy azokat a személyeket és dolgokat akikre illetve amelyekre nagyon erősen gondolunk előbb utóbb bevonzzuk az életünkbe. Egy pár perces elmerengés után azt hiszem könnyen tudunk példákat mondani az előzőekre. A bevonzás törvényére épül, a Napvilág.Net olvasói számára a korábbi itt bemutatott albumairól már jól ismert Bagdi Bella legújabb lemeze a Szerelem-mantrák. Bella a mostani előadótársával, Laár Andrással (aki azt hiszem nem szorul különösebb bemutatásra) olyan misztikus hangokból álló szavakat illetve rövid, tömör mondásokat más néven mantrákat énekelnek a lemezen amelyek az egyik legmélyebb emberi érzést, a szerelmet hívatottak az életünkbe vonzani. Ha pedig már jelen van, akkor annak megerősítéséhez és kiteljesítéséhez járulnak hozzá. A korongon három kompozíciót találunk. Az első a Szerelemáldás, ami gyakorlatilag bárki által (párok, szinglik, szerelmesek, szerelemre vágyók) használható meditációs formula. A második tétel már kifejezetten nők számára készült Társ-behívó szerelem-mantra. A lemez utolsó tétele az előbbihez hasonló indíttatású, de a férfiak számára készült mantra. Az elhangzó a matrák rövidek (kb. egy átlagos mondatnak megfelelő hosszúságúak), dallamosak és könnyen megtanulhatóak. Használatunk nem igényel különösebb előkészületeket.

Békéscsaba - Jóga Egyesület

Békéscsaba - Jóga Egyesület

'A Jóga tudomány - test, az elme, a tudat és a lélek tudománya. A jóga a bölcsesség és a megismerés tanítása, melyet ősidőktől fogva nagy jógik és risik adtak át az emberiségnek és bár földrajzi származási helye India, mégis univerzális, mindenütt érvényes, örök tudás.

Tuti menü