Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jóga linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Bikram - Hallgatni [2. oldal]
részletek »

Jóga képes leírás: Bikram - Hallgatni [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: joga.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 83 db
Bikram

Bikram

A Bikram-jóga a világon az egyik legdinamikusabban fejlődő jógairányzat, melyet egy alig 20 éves indiai jógabajnok fejlesztett ki. Bikram Choudhury 3 évesen kezdett el jógázni, és 11 évesen már megnyerte India legrangosabb jógaversenyét. 20 éves korában azonban egy tragikus baleset következtében megbénult. Hogy megtalálja testi-lelki egyensúlyát, kifejlesztett egy 26 gyakorlatból álló jógaprogramot, melynek segítségével nem csak saját egészségén, de másokén is segített. A Bikram-jóga olyan népszerűvé vált, hogy most már Európában, sőt hazánkban is egyre többen gyakorolják.

Bikram jóga

Bikram jóga

A bikram jóga a 70-es évek elején indult hódító útjára. A gyakorlatokat Bikram Choudhury válogatta ki a hatha jóga ászanái közül és állította megfelelő sorrendbe. A teljes sorozat 26 ászanából áll, amelyet 38-40°C-ra felfűtött teremben végeznek 90 percen keresztül. A gyakorlatok egymásra épülnek, mindig előkészítve a testet a következő ászana végrehajtására. Célja, hogy megdolgozza a test minden egyes részét, friss, oxigéndús vérhez juttassa a belső szerveket, ezáltal helyreállítva egészséges működésüket. A bikram jóga célja az általános egészség elérése. Bikram Choudhury szerint egy felfűtött stúdió elősegíti a méllyebb, hatékonyabb nyújtást, párhuzamosan csökkentve a sérülés veszélyét is. Általános tapasztalat, hogy a jóga kívülről belülről megváltoztatja a test felépítését. Bikram szerint ez a változás könnyebben végbegy egy felhevített testben, ami puhább, flexibilisebb, így könnyebben alakítható.

Bikram Yoga Buda - Exkluzív jógastúdió Budán

Bikram Yoga Buda - Exkluzív jógastúdió Budán

Budán a Bartók Béla úton várjuk a jóga iránt érdeklődőket. A jógának eme fajtáját Bikram Choudhury dolgozta ki, és 40 fokra felfűtött teremben végezzük. A környéken ingyenes parkolásra van lehetőség, továbbá stúdiónk jól megközelíthető tömegközlekedéssel is. A Bikram jógát bárki gyakorolhatja, kortól és képességtől függetlenül.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Bindusaryoga

Bindusaryoga

Vata kiegyensúlyozó gyakorlatsor! Az ajurvéda úgy tartja, hogy a 'Vata úgy mozog, mint a kígyó'. A testet a csontok, az izületek és a gerinc támogatja. Ezek a Vata területei. Amíg a Vata nem áramlik egyenletesen és zavartalanul, a merevség és a belső küzdelem folytatódik a szervezetben. A Vata kiegyensúlyozatlanságának következményeként merevek leszünk, megfájdulnak az izületeink, az elménk instabillá válik és gyakran letargiába esünk. A különleges 3 órás intenzív jóga workshop a Vata kiegyensúlyozásának jegyében telik, melynek során célunk az, hogy kontrol alatt tartsuk annak áramlását. A workshop alapját képezik azok a fizikai gyakorlatok, melyekkel a Vata mozgását még könnyebben meg tudjuk érteni. Ahhoz, hogy a Vatát kiegyenlítsük, a gerincet és az izületeket megnyújtó gyakorlatokat is végzünk, melynek eredménye képpen a magasabb szintű gyakorlatok is könnyedén elvégezhetővé válnak. A Vata egyensúlyban tartásával megelőzhető a székrekedés, a reuma, az izületi gyulladások, normalizálható a vérnyomás, mentálisan stabilabbakká válhatunk és izomzatunk merevsége megszűnik.

Debreceni Jógaegyesület

Debreceni Jógaegyesület

A Debreceni Jógaegyesület az egyik legelső egyesületek közé tartozik. Két helyszínen is folynak a jógaoktatások és a jógatanfolyamok. Óráinkon lehetőség van felnőtt és gyermek jógaórákon is részt venni. A jóga segít abban, hogy jobb közérzeted, jobb koncentrációd legen és, hogy kiegyensúlyozott maradj. Segítségével a mindennapi akadályokat könnyebben veheted és még az alakod is csinosodik. Ismerd meg önmagad és kerülj harmóniába! A jógagyakorlatokat a megfelelő légzési technikákkal alkalmazva lecsendesedik elméd és feltöltődsz energiával. A jógaórákon való részvétellel növeled fizikai állóképességed is. Minden évben nyári jógatáborokat szervezünk nagyon szép helyeken.

Hirdetés
Diószegi Ádám - Jógaoktató

Diószegi Ádám - Jógaoktató

Diószegi Ádám jógaoktató, rekreációs sportoktató, jóga szakfordító weboldala, melyen információt találhatsz az aktuális hatha jóga, Gerincjóga és meditációs órákról, valamint a jógastúdiókról. Továbbá filozófiai írásokat is olvashatsz az advaita védánta szemléletről. Advaita mesterek szatszangjainak fordításai is megtalálhatók az oldalon.

DogDays Yoga Wear

DogDays Yoga Wear

DogDays Yoga Wear - Látogass el webáruházunkba és válogass színes, vidám jóga ruhák közül! Légáteresztő, elasztikus anyagból készült jóga ruháink nedvesség hatására sem veszítik el formájukat, így biztositva a szabad mozgásteret. Jóga rövidnadrág, jóga alsó, leggings, capri nadrág, shorts, jóga sport trikó, jóga top, yoga sportmelltartó futáshoz, fitness ruha, női sportruházat széles választékban. (yoga clothes for ladies, women and men) Ruháink külföldi, prémium anyagokból, Magyarországon készülnek.

Dunakeszi Jóga és Gyógytorna Stúdió

Dunakeszi Jóga és Gyógytorna Stúdió

Jóga a mindennapi életben rendszer - E tudományosan felépített mesteri rendszert - a test, a tudat és a lélek ősi tudományát - Paramhans Swami Maheshwarananda kifejezetten a mai kor emberének fejlesztette ki az autentikus jógahagyományokra építve. E holisztikus rendszer alkalmazásával elérhetjük a testi, lelki, spirituális és társadalmi egészséget, harmóniát. Ajánlásokat tartalmaz arra nézve, hogyan érhetjük el lelki egyensúlyunkat, a spirituális harmóniát, hogyan tisztíthatjuk meg és integrálhatjuk különböző tudatszintjeinket, melyek együttes célja valódi Isteni Önvalónk felismerése.

Élet a halál után - beszámolók és képek

Élet a halál után - beszámolók és képek

Érdekes képeket gyűjtött össze a Newsweek magazin a héten: a téma a halál utáni létsík, méghozzá olyan emberek szemszögéből, akik valóban összekacsintottak már pár másodperc erejéig a halállal. Elektrosokk, szívleállás, transz, tudatmódosító szerek, meditációs technikák - lehetőségek és eszközök, amelyeken keresztül a Kaszás megmutatta valódi arcát.

Hirdetés
Életegyensúly alapítvány - Jógaközpont Pécsett

Életegyensúly alapítvány - Jógaközpont Pécsett

Az alapítvány az emberek egészségi állapotának a javítását, testi, lelki, szellemi fejlődésüket, ismereti és önismereti tudásuk növelését, valamint a tudatos életvezetés megismertetését tűzi ki alapvető célul, továbbá a természetgyógyászat, illetve az orvostudomány eredményeit felhasználó egészségmegőrző, betegségkezelő eljárások támogatását. A Kaya Kalp Jóga legfőbb előnye, hogy az öregedési folyamatokat megállítja. Segítségével megtanuljuk, hogyan vezessük le a belső feszültséget.

Fogalma a Wikipédiában

Fogalma a Wikipédiában

A jóga (régen: yoga), szanszkritul: योग, a keleti bölcselet egy formája, ami Indiában fejlődött ki a hinduizmus és a buddhizmus kulturális közegében. A jóga művelője a jógi (szanszkritül a férfi jógikat joginnak, a női jógikat pedig jogininek is nevezik). A jóga célja a testi és a szellemi erők felébresztése. Eszerint alapvetően kétféle jógát különböztetünk meg: testi és szellemi jógát. A jógának több változata ismert, amelyeket a különböző személyiségtípusokhoz fejlesztettek ki. Indián kívül először a hatha jóga vált népszerűvé a 20. századi nyugati világban, ma már azonban Európában is szinte minden ága elérhető jógaközpontok által...A modern jóga gyakran tartalmaz a hinduizmusból származó tradicionális elemeket, mint például az erkölcsi és etikai alapelveket, a test megerősítésére és jó állapotának megőrzésére szolgáló pózokat (az úgynevezett ászanákat vagy más néven tartásokat), a spirituális filozófiát, a guru által történő útmutatást, a mantrák (szent szótagok) ismételgetését, a légzés szabályozását és az elme meditációval történő elcsendesítését. Ezeket az elemeket általában adaptálják a nem hindu jógik számára.

Gerincjóga és stretching

Gerincjóga és stretching

A gerincjóga egy modern mozgásforma, mely a hatha jóga mozdulataiból indul ki és alkalmazza a gerinc egészségének helyreállítására, elsősorban a helyes tartás elsajátításával. Az ülőmunka, mozgásszegény életmód és a nem megfelelően végzett testgyakorlatok mind szerepet játszanak a mozgásszervi problémák és gerincártalmak kialakulásában. A tartásunk helyreállításával légzésünk is fejlődik. A helyes légzéssel pedig javul a keringésünk, emésztésünk, vitalitásunk, erősödik az immunrendszerünk és kiegyensúlyozódik az idegrendszerünk. Nem csak a fizikai testünkre, hanem az érzelmeinkre és tudatunkra is jótékony hatással van.

Gondolatok a jógáról

Gondolatok a jógáról

Manapság az egész nyugati világban nagyon népszerű a 'jóga', és sokan azt gondolják, hogy már mindent tudnak róla, amit tudni érdemes. És ez nem véletlen, mert a jóga titkos tudományból olyan szellemi ösvénnyé vált, amelyen többé-kevésbé békés egyetértésben haladhatnak egymás mellett azok, akik valamit keresnek - hogy mit is? Erre nagyon sokféle választ fogunk kapni, de nagy általánosságban azt mondhatjuk, hogy a keresők mindannyian elégedetlenek. Csak az elégedetlen ember vállalkozik arra, hogy elinduljon egy ismeretlen, esetleg veszélyes úton. Csak a mély és tartós elégedetlenség késztethet bennünket arra, hogy keressünk - és lehet, hogy nem is használunk olyan nagy szavakat, mint az élet értelme, az igazság, a beteljesülés vagy az önmegvalósítás. De nem is kell nagy filozófusoknak lennünk ahhoz, hogy belássuk, milyen kevés az, ami van: mennyire korlátozott, bizonytalan és múlandó. Magától értetődő, hogy azt keressük, ami végtelen, biztos és örök, hiszen ez felel meg az igazi természetünknek.

Gyakorlatok kezdőknek

Gyakorlatok kezdőknek

Nem kell ajtóstól rontani a házba, hiszen sikereket mindenféleképpen begyűjtöd, ha minden nap csinálod a gyakorlatokat. Ha kezdő vagy a jógában és nem végeztél más fajtamozgást, akkor mindenféleképpen tartsd be a fokozatosságot. Ha időd engedi inkább többször ülj neki egy gyakorlatnak, meglátod hogy a sok kis gyakorlás mekkora eredményeket produkál.

Gyakorlatok videon

Gyakorlatok videon

Íme egy harminc perces gyakorlatsor, jól követhetően, relaxációs zenével. Remélem, mindenkinek örömére szolgál ;) Egy véleményből: 'Nagyon tetszik a gyakorlatsor, gyönyörű a zenéje, szemléletes, jól követhető a magyarázattal kísért előadásmód.'

Gyulai Jóga Stúdió - Gyula

Gyulai Jóga Stúdió - Gyula

Jógázz te is Gyula központjában! Teljes testet átmozgató, Fit jóga órák, valamint kifejezetten a rövidült, feszes izmok nyújtására alkalmas Stretching órák várnak! Jóga Gyula belvárosában. A jóga órákon teljesen kezdők, újrakezdők és a már régebb óta jógázók is részt vehetnek. A teljesen kezdők számára a gyakorlatok kivitelezésében azok könnyített verziói segítenek. A stretching órákon is bárki részt vehet, hajlékonyságától függetlenül, hisz mindenki csak a saját határainak megfelelő mértékig dolgozik! A stretching során hosszabb ideig vagyunk benne egy-egy nyújtó gyakorlatban, így az izmok nyújtása még hatékonyabb.

Hallgatni való

Hallgatni való

Ezen az oldalon hangfelvétel részletek érhetőek el Paramhans Swami Maheshwarananda, a Jóga a mindannapi életben rendszer jógamesterének azokból az előadásaiból, ahol magyar fordítás is van. A gyújteményt folyamatosan bővítjük. A hangfelvételek meghallgatásához MP3 lejátszó programra van szükség.

Tuti menü