Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jóga linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Bikram - Hangfelvételek [2. oldal]
részletek »

Jóga képes leírás: Bikram - Hangfelvételek [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: joga.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Bikram

Bikram

A Bikram-jóga a világon az egyik legdinamikusabban fejlődő jógairányzat, melyet egy alig 20 éves indiai jógabajnok fejlesztett ki. Bikram Choudhury 3 évesen kezdett el jógázni, és 11 évesen már megnyerte India legrangosabb jógaversenyét. 20 éves korában azonban egy tragikus baleset következtében megbénult. Hogy megtalálja testi-lelki egyensúlyát, kifejlesztett egy 26 gyakorlatból álló jógaprogramot, melynek segítségével nem csak saját egészségén, de másokén is segített. A Bikram-jóga olyan népszerűvé vált, hogy most már Európában, sőt hazánkban is egyre többen gyakorolják.

Bikram jóga

Bikram jóga

A bikram jóga a 70-es évek elején indult hódító útjára. A gyakorlatokat Bikram Choudhury válogatta ki a hatha jóga ászanái közül és állította megfelelő sorrendbe. A teljes sorozat 26 ászanából áll, amelyet 38-40°C-ra felfűtött teremben végeznek 90 percen keresztül. A gyakorlatok egymásra épülnek, mindig előkészítve a testet a következő ászana végrehajtására. Célja, hogy megdolgozza a test minden egyes részét, friss, oxigéndús vérhez juttassa a belső szerveket, ezáltal helyreállítva egészséges működésüket. A bikram jóga célja az általános egészség elérése. Bikram Choudhury szerint egy felfűtött stúdió elősegíti a méllyebb, hatékonyabb nyújtást, párhuzamosan csökkentve a sérülés veszélyét is. Általános tapasztalat, hogy a jóga kívülről belülről megváltoztatja a test felépítését. Bikram szerint ez a változás könnyebben végbegy egy felhevített testben, ami puhább, flexibilisebb, így könnyebben alakítható.

Bikram Yoga Buda - Exkluzív jógastúdió Budán

Bikram Yoga Buda - Exkluzív jógastúdió Budán

Budán a Bartók Béla úton várjuk a jóga iránt érdeklődőket. A jógának eme fajtáját Bikram Choudhury dolgozta ki, és 40 fokra felfűtött teremben végezzük. A környéken ingyenes parkolásra van lehetőség, továbbá stúdiónk jól megközelíthető tömegközlekedéssel is. A Bikram jógát bárki gyakorolhatja, kortól és képességtől függetlenül.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Bindusaryoga

Bindusaryoga

Vata kiegyensúlyozó gyakorlatsor! Az ajurvéda úgy tartja, hogy a 'Vata úgy mozog, mint a kígyó'. A testet a csontok, az izületek és a gerinc támogatja. Ezek a Vata területei. Amíg a Vata nem áramlik egyenletesen és zavartalanul, a merevség és a belső küzdelem folytatódik a szervezetben. A Vata kiegyensúlyozatlanságának következményeként merevek leszünk, megfájdulnak az izületeink, az elménk instabillá válik és gyakran letargiába esünk. A különleges 3 órás intenzív jóga workshop a Vata kiegyensúlyozásának jegyében telik, melynek során célunk az, hogy kontrol alatt tartsuk annak áramlását. A workshop alapját képezik azok a fizikai gyakorlatok, melyekkel a Vata mozgását még könnyebben meg tudjuk érteni. Ahhoz, hogy a Vatát kiegyenlítsük, a gerincet és az izületeket megnyújtó gyakorlatokat is végzünk, melynek eredménye képpen a magasabb szintű gyakorlatok is könnyedén elvégezhetővé válnak. A Vata egyensúlyban tartásával megelőzhető a székrekedés, a reuma, az izületi gyulladások, normalizálható a vérnyomás, mentálisan stabilabbakká válhatunk és izomzatunk merevsége megszűnik.

Debreceni Jógaegyesület

Debreceni Jógaegyesület

A Debreceni Jógaegyesület az egyik legelső egyesületek közé tartozik. Két helyszínen is folynak a jógaoktatások és a jógatanfolyamok. Óráinkon lehetőség van felnőtt és gyermek jógaórákon is részt venni. A jóga segít abban, hogy jobb közérzeted, jobb koncentrációd legen és, hogy kiegyensúlyozott maradj. Segítségével a mindennapi akadályokat könnyebben veheted és még az alakod is csinosodik. Ismerd meg önmagad és kerülj harmóniába! A jógagyakorlatokat a megfelelő légzési technikákkal alkalmazva lecsendesedik elméd és feltöltődsz energiával. A jógaórákon való részvétellel növeled fizikai állóképességed is. Minden évben nyári jógatáborokat szervezünk nagyon szép helyeken.

Hirdetés
Diószegi Ádám - Jógaoktató

Diószegi Ádám - Jógaoktató

Diószegi Ádám jógaoktató, rekreációs sportoktató, jóga szakfordító weboldala, melyen információt találhatsz az aktuális hatha jóga, Gerincjóga és meditációs órákról, valamint a jógastúdiókról. Továbbá filozófiai írásokat is olvashatsz az advaita védánta szemléletről. Advaita mesterek szatszangjainak fordításai is megtalálhatók az oldalon.

Dunakeszi Jóga és Gyógytorna Stúdió

Dunakeszi Jóga és Gyógytorna Stúdió

Jóga a mindennapi életben rendszer - E tudományosan felépített mesteri rendszert - a test, a tudat és a lélek ősi tudományát - Paramhans Swami Maheshwarananda kifejezetten a mai kor emberének fejlesztette ki az autentikus jógahagyományokra építve. E holisztikus rendszer alkalmazásával elérhetjük a testi, lelki, spirituális és társadalmi egészséget, harmóniát. Ajánlásokat tartalmaz arra nézve, hogyan érhetjük el lelki egyensúlyunkat, a spirituális harmóniát, hogyan tisztíthatjuk meg és integrálhatjuk különböző tudatszintjeinket, melyek együttes célja valódi Isteni Önvalónk felismerése.

Élet a halál után - beszámolók és képek

Élet a halál után - beszámolók és képek

Érdekes képeket gyűjtött össze a Newsweek magazin a héten: a téma a halál utáni létsík, méghozzá olyan emberek szemszögéből, akik valóban összekacsintottak már pár másodperc erejéig a halállal. Elektrosokk, szívleállás, transz, tudatmódosító szerek, meditációs technikák - lehetőségek és eszközök, amelyeken keresztül a Kaszás megmutatta valódi arcát.

Életegyensúly alapítvány - Jógaközpont Pécsett

Életegyensúly alapítvány - Jógaközpont Pécsett

Az alapítvány az emberek egészségi állapotának a javítását, testi, lelki, szellemi fejlődésüket, ismereti és önismereti tudásuk növelését, valamint a tudatos életvezetés megismertetését tűzi ki alapvető célul, továbbá a természetgyógyászat, illetve az orvostudomány eredményeit felhasználó egészségmegőrző, betegségkezelő eljárások támogatását. A Kaya Kalp Jóga legfőbb előnye, hogy az öregedési folyamatokat megállítja. Segítségével megtanuljuk, hogyan vezessük le a belső feszültséget.

Hirdetés
Fogalma a Wikipédiában

Fogalma a Wikipédiában

A jóga (régen: yoga), szanszkritul: योग, a keleti bölcselet egy formája, ami Indiában fejlődött ki a hinduizmus és a buddhizmus kulturális közegében. A jóga művelője a jógi (szanszkritül a férfi jógikat joginnak, a női jógikat pedig jogininek is nevezik). A jóga célja a testi és a szellemi erők felébresztése. Eszerint alapvetően kétféle jógát különböztetünk meg: testi és szellemi jógát. A jógának több változata ismert, amelyeket a különböző személyiségtípusokhoz fejlesztettek ki. Indián kívül először a hatha jóga vált népszerűvé a 20. századi nyugati világban, ma már azonban Európában is szinte minden ága elérhető jógaközpontok által...A modern jóga gyakran tartalmaz a hinduizmusból származó tradicionális elemeket, mint például az erkölcsi és etikai alapelveket, a test megerősítésére és jó állapotának megőrzésére szolgáló pózokat (az úgynevezett ászanákat vagy más néven tartásokat), a spirituális filozófiát, a guru által történő útmutatást, a mantrák (szent szótagok) ismételgetését, a légzés szabályozását és az elme meditációval történő elcsendesítését. Ezeket az elemeket általában adaptálják a nem hindu jógik számára.

Gerincjóga és stretching

Gerincjóga és stretching

A gerincjóga egy modern mozgásforma, mely a hatha jóga mozdulataiból indul ki és alkalmazza a gerinc egészségének helyreállítására, elsősorban a helyes tartás elsajátításával. Az ülőmunka, mozgásszegény életmód és a nem megfelelően végzett testgyakorlatok mind szerepet játszanak a mozgásszervi problémák és gerincártalmak kialakulásában. A tartásunk helyreállításával légzésünk is fejlődik. A helyes légzéssel pedig javul a keringésünk, emésztésünk, vitalitásunk, erősödik az immunrendszerünk és kiegyensúlyozódik az idegrendszerünk. Nem csak a fizikai testünkre, hanem az érzelmeinkre és tudatunkra is jótékony hatással van.

Gondolatok a jógáról

Gondolatok a jógáról

Manapság az egész nyugati világban nagyon népszerű a 'jóga', és sokan azt gondolják, hogy már mindent tudnak róla, amit tudni érdemes. És ez nem véletlen, mert a jóga titkos tudományból olyan szellemi ösvénnyé vált, amelyen többé-kevésbé békés egyetértésben haladhatnak egymás mellett azok, akik valamit keresnek - hogy mit is? Erre nagyon sokféle választ fogunk kapni, de nagy általánosságban azt mondhatjuk, hogy a keresők mindannyian elégedetlenek. Csak az elégedetlen ember vállalkozik arra, hogy elinduljon egy ismeretlen, esetleg veszélyes úton. Csak a mély és tartós elégedetlenség késztethet bennünket arra, hogy keressünk - és lehet, hogy nem is használunk olyan nagy szavakat, mint az élet értelme, az igazság, a beteljesülés vagy az önmegvalósítás. De nem is kell nagy filozófusoknak lennünk ahhoz, hogy belássuk, milyen kevés az, ami van: mennyire korlátozott, bizonytalan és múlandó. Magától értetődő, hogy azt keressük, ami végtelen, biztos és örök, hiszen ez felel meg az igazi természetünknek.

Gyakorlatok kezdőknek

Gyakorlatok kezdőknek

Nem kell ajtóstól rontani a házba, hiszen sikereket mindenféleképpen begyűjtöd, ha minden nap csinálod a gyakorlatokat. Ha kezdő vagy a jógában és nem végeztél más fajtamozgást, akkor mindenféleképpen tartsd be a fokozatosságot. Ha időd engedi inkább többször ülj neki egy gyakorlatnak, meglátod hogy a sok kis gyakorlás mekkora eredményeket produkál.

Gyakorlatok videon

Gyakorlatok videon

Íme egy harminc perces gyakorlatsor, jól követhetően, relaxációs zenével. Remélem, mindenkinek örömére szolgál ;) Egy véleményből: 'Nagyon tetszik a gyakorlatsor, gyönyörű a zenéje, szemléletes, jól követhető a magyarázattal kísért előadásmód.'

Gyulai Jóga Stúdió - Gyula

Gyulai Jóga Stúdió - Gyula

Jógázz te is Gyula központjában! Teljes testet átmozgató, Fit jóga órák, valamint kifejezetten a rövidült, feszes izmok nyújtására alkalmas Stretching órák várnak! Jóga Gyula belvárosában. A jóga órákon teljesen kezdők, újrakezdők és a már régebb óta jógázók is részt vehetnek. A teljesen kezdők számára a gyakorlatok kivitelezésében azok könnyített verziói segítenek. A stretching órákon is bárki részt vehet, hajlékonyságától függetlenül, hisz mindenki csak a saját határainak megfelelő mértékig dolgozik! A stretching során hosszabb ideig vagyunk benne egy-egy nyújtó gyakorlatban, így az izmok nyújtása még hatékonyabb.

Hallgatni való

Hallgatni való

Ezen az oldalon hangfelvétel részletek érhetőek el Paramhans Swami Maheshwarananda, a Jóga a mindannapi életben rendszer jógamesterének azokból az előadásaiból, ahol magyar fordítás is van. A gyújteményt folyamatosan bővítjük. A hangfelvételek meghallgatásához MP3 lejátszó programra van szükség.

Hangfelvételek - Sri Chinmoy

Hangfelvételek - Sri Chinmoy

Itt a magyarországi Sri Chinmoy Központok által készített zenés összeállításokat hallgathatod meg, vagy töltheted le. A kínálatból: Sri Chinmoy dalai: Ardai Timea fuvolán játszik, Prekop Éva kedvenc dalai. Sri Chinmoy versei: The Golden Boat: Székely Máté verseket szaval: Ó, Anya!: Imádság Isten-Édesanyámhoz, Aparajita verseket szaval - Hallgasd meg az alábbi élő felvételt, amelyen Aparajita néhány verset szaval Sri Chinmoy: My Flute című könyvéből. A háttérben Premik játszik a basszusfuvolán.

Tuti menü