Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mantrák képes leírás - Jóga.tlap.hu
részletek »

Mantrák - Jóga.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: joga.tlap.hu » Mantrák
Keresés
Találatok száma - 3 db
Bagdi Bella-Laár András: Szerelem-mantrák

Bagdi Bella-Laár András: Szerelem-mantrák

Az már - mindenféle spirituális 'előképzettség' nélkül is - szinte mindenki (tapasztalatból) tudja, hogy azokat a személyeket és dolgokat akikre illetve amelyekre nagyon erősen gondolunk előbb utóbb bevonzzuk az életünkbe. Egy pár perces elmerengés után azt hiszem könnyen tudunk példákat mondani az előzőekre. A bevonzás törvényére épül, a Napvilág.Net olvasói számára a korábbi itt bemutatott albumairól már jól ismert Bagdi Bella legújabb lemeze a Szerelem-mantrák. Bella a mostani előadótársával, Laár Andrással (aki azt hiszem nem szorul különösebb bemutatásra) olyan misztikus hangokból álló szavakat illetve rövid, tömör mondásokat más néven mantrákat énekelnek a lemezen amelyek az egyik legmélyebb emberi érzést, a szerelmet hívatottak az életünkbe vonzani. Ha pedig már jelen van, akkor annak megerősítéséhez és kiteljesítéséhez járulnak hozzá. A korongon három kompozíciót találunk. Az első a Szerelemáldás, ami gyakorlatilag bárki által (párok, szinglik, szerelmesek, szerelemre vágyók) használható meditációs formula. A második tétel már kifejezetten nők számára készült Társ-behívó szerelem-mantra. A lemez utolsó tétele az előbbihez hasonló indíttatású, de a férfiak számára készült mantra. Az elhangzó a matrák rövidek (kb. egy átlagos mondatnak megfelelő hosszúságúak), dallamosak és könnyen megtanulhatóak. Használatunk nem igényel különösebb előkészületeket.

Mantrák a mindennapi életben

Mantrák a mindennapi életben

A mantrákat eredetileg az indiai jógik használták, megfelelő tudat állapotuk eléréséhez. A régi írások, 70 millió alap mantrát tartanak számon, de ezekhez, még hozzá jönnek a variációik, így tulajdonképpen a mantrák száma végtelen. Két szóból tevődik össze. A man = gondolkozni, és a tra = védelem szavakból áll. Összeolvasva a jelentése - gondolkodási eszköz. Hiszen olyan gondolkodási és beszédeszközöket jelent, melyek révén az idegrendszer, a tudat alatti befolyásolható. A mantra - tulajdon képen olyan szótagok, szavak, mondatok összefoglaló neve, melyek folyamatos ismételgetésével speciális lelki hatásokat tud a mantrát kántáló, illetve azt hallgató személy elérni. Vannak olyan mantrák, melyek a jól bevált ősi tapasztalatokat mutatják, ilyenek a csakrákhoz tartozó mantrák. De bármilyen pozitív szót, mondatot is lehet mantraként használni.

Nadanusandhana - A Hangrezgések Felfedezése

Nadanusandhana - A Hangrezgések Felfedezése

A Nadanusandhana Zenekart 2011 Januárjában alakítottuk meg. Ősi és újkori spirituális zenéket, mantrákat, pozitív töltetű dalokat adunk elő ének, zongora, ütő és fúvós hangszer felállásban. A zenekar neve szanszkrit- ül annyit tesz, hogy ?A hangrezgések felfedezése?. Ezekkel az együttzengésekkel azon embereket próbáljuk megszólítani, akik szeretnének kicsit közelebb kerülni belső igazi önvalójukhoz a zene általi önátadáson keresztül.

Tuti menü